Serialul Lipstick Jungle
De curand am vazut serialul Lipstick Jungle, inspirat de cartea cu acelasi nume scrisa de Candace Bushnell. E un serial relativ nou, care a fost difuzat in 2008-2009, si a avut doua sezoane. Brooke Shields joaca rolul principal, cel al lui Wendy Healy.
La fel ca si in carte, personajele principale din serial sunt 3 femei de succes din New York – Wendy, producator in cinematorgrafie; Nico, redactor sef al revistei pentru femei Bonfire; Victory, creator de moda. Cele 3 femei sunt prietene apropiate. In timp ce citeam cartea, si dupa aceea cand ma uitam la serial, ma gandeam la o alta prietenie dintre 4 femei creata de Candace Bushnell – si anume prietenia fetelor din Sex and the City.
Cartea a servit drept inspiratie pentru primul sezon al serialului, si serialul a urmarit destul de indeaproape actiunea din carte. In schimb, incepand cu sezonul doi, actiunea din serial este independenta de cea din carte, si transpune mult mai putine detalii din aceasta. Acelasi lucru s-a intamplat si cu ecranizarea cartii Sex and the City. Cartea Sex and the City a fost o inspiratie pentru primul sezon al serialului, intr-un mod destul de fidel; dar incepand cu sezonul doi, nu prea mai e nimic in comun intre cartea lui Candace Bushnell si serialul lui Michael Patrick King.
Exista totusi multe diferente intre cartea si serialul Lipstick Jungle, dar nici nu m-a surprins sa fie asa, caci acest lucru se intampla in orice ecranizare.
Wendy Healy are 3 copii in carte, dar 2 copii in serial. Casatoria ei cu Shane este mai problematica in carte, care se sfarseste in divort; pe cand in serial cuplul lor, desi traverseaza multe obstacole si probleme, este mai unit. Selden Rose, barbatul cu care Wendy incepe o relatie in carte dupa divort, nu apare in serial. Wendy are un job de succes in carte si ajunge in topul companiei unde lucreaza; pe cand in serial, in timp ce are aceeasi pozitie, isi pierde jobul din cauza unei erori de decizie, si considera deschiderea propriei companii de productie.
Numele lui Nico O’Neilly din carte se transforma in Nico Reilly in serial. Pe sotul ei il cheama Seymour in carte, dar Charles in serial. Are o fiica in carte, dar nu are copii in serial. Kirby, barbatul mai tanar cu care Nico are o aventura, este actor in carte, fotograf in serial. Charles Stern, sotul lui Nico in serial, care este profesor, are o relatie extraconjugala cu o studenta rezultand in nasterea unui copil; in carte acest detaliu de plot lipseste. In afara de aceasta, un alt detaliu de plot care lipseste in carte dar care a fost adaugat in serial este ca Charles, sotul lui Nico, moare in urma unui stop cardiac. Relatia dintre Niko si Kirby este secreta in carte, dar cei doi nu isi mai ascund relatia dupa moartea lui Charles in serial. Si in final, Nico se desparte de Kirby in carte, dar ramane cu el in serial. Victor Matrick din carte (seful lui Wendy si Nico) devine Hector Matrick in serial.
Victory Ford din serial este o femeie mai exuberanta, mai impulsiva, uneori copilaroasa, decat este prototipul ei din carte care este mai cu picioarele pe pamant. Unele personaje japoneze, parteneri de afaceri ai lui Victory, sunt prezentati in mod diferit in carte si in serial. Numele iubitului ei a fost de asemenea schimbat, din Lyne Bennett in carte in Joe Bennett in serial. Cei doi decid sa se casatoreasca la sfarsitul serialului, spre deosebire de carte, unde Victory si Lyne raman impreuna, dar nu isi fac planuri concrete de casatorie.
Atat in carte, cat si in serial, am fost emotionata de relatia lui Victory si Lyne/Joe Bennett. Cand e vorba de miliardari, esti tentat sa crezi ca acestia se gandesc numai la bani, au un suflet insensibil si singurul lucru de care le pasa este cum sa faca urmatorul miliard de dolari. Dar nu este si cazul lui Bennett. In carte si in serial, desi este un tip extravagant, Bennett este in acelasi timp un barbat atent, devotat, si chiar o iubeste pe Victory.
In concluzie, mi-a facut placere sa vizionez acest serial, e un film dragut, si il recomand iubitoarelor de carti si filme chic.